Thuis voelen op Terschelling
in een authentiek boerenhuisje

Elslooërhof 

         Elslooërhof

In 2013 werd een riant vakantiehuis neergezet in  de authentieke Terschellinger bouwstijl.               Binnen is aandacht besteed aan modern comfort, maar net zoals in Huisje Elsloo, hangt in huisje Elslooërhof ook een sfeer waarin je je meteen thuisvoelt.

 

Huisje Elslooërhof wil anti allergisch zijn, zodat gasten met allergieën er veilig vakantie kunnen vieren. De consequentie hiervan is dat huisdieren niet zijn toegestaan.

Voor Informatie, prijzen  en beschikbaarheid kijk op:                  huisje.elslooerhof@op-terschelling.nl     

           
Interieur

Om te beginnen heeft huisje Elslooërhof een vide, waardoor het meteen ruim aanvoelt.  De openslaande deuren naar het terras geven de wooneetkamer veel licht en met de twee ramen in de achtergevel lijkt het of het er altijd zonnig is.   Wanneer het wat killer is kun je scharen rond een sfeervol haard je.  De open keuken is van alle gemakken voorzien: vaatwasser, oven, magnetron, koelkast en vriezer.

Beneden is nog een volwassen slaapkamer en een ruime badkamer met toilet en douche. Boven is een gezellige overloop met een gezellig zitje en nog een grote slaapkamer.

 


Ontstaan  Waddeneilanden 

De waddeneilanden zijn na de laatste ijstijd ontstaan. De ijskap smolt waardoor de zeespiegel steeg. Het door het ijs opgestuwde zand   vormde als duinen de kust. De uiteindelijke vorm kregen de waddeneilanden door de alles vernietigende Sint Lucia vloed (1296). 

De afgelopen 7.000  is het waddengebied  voortdurend in beweging.  Getijgeulen hebben zich regelmatig verlegd. De grenzen van het wadden- en kweldergebied en de locatie van de Waddeneilanden schuiven regelmatig op. Nog altijd zijn de Waddeneilanden onderhevig aan constante afbraak en opbouw door de zee. De eilanden 'wandelen' langzaam van west naar oost. Aan de oostkant ontstaan steeds grotere zandbanken en daarmee dus meer land, terwijl aan de wetskant steeds een stukje van van het eiland in zee verdwijnt.