Thuis voelen op Terschelling
in een authentiek boerenhuisje

Evenementen uitgelicht 

Oerol

Je krijgt bier uit een glas. Je bent op een eiland. Een baaierd aan cultuur spoelt aan.   De mensen zijn er alleen om te genieten. Ze stelen niet, maken niets kapot en schreeuwen niet. Het Oerolgevoel! 

In juni wordt Terschelling 10 dagen omgetoverd tot een paradijs van cultuur: Theater, Muziek, Straattheater. Expositie. Installaties. Beeldende kunst... De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon lekker op de straat. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.


                                                

 

Filmdagen

Uit heel Nederland komen filmliefhebbers samen, om tijdens het derde weekend van november te genieten van de Terschellinger Filmdagen. Het pop-up festival, dat plaatsvindt op het mooiste Waddeneiland, wordt in zeer korte tijd opgebouwd. En ook in no-time verdwijnt het weer. En wat er in de tussentijd is gebeurd? Dat moet je gewoon meemaken...

Tijdens het weekend worden meer dan zeventig films vertoond, films met allerlei genres en boodschappen. Er is een gezellige filmquiz in ons Filmcafé, je kunt genieten van een 'eetfilm' met bijpassend diner, maar, wat je echt niet mag missen zijn de spectaculaire 'Specials'.

Buitenbios

Summer vibes, voetjes in het zand en genieten van feelgood movies onder de sterrenhemel.  Een week lang  in augustus wordt elke avond een film op een bijzondere locatie in de buitenlucht gedraaid. Van West naar Oost, voor ieder wat wils.  

Voor de  juiste data van deze evenementen kijk op VVV Terschelling: www.vvvterschelling.nl

 

Berenloop

Begin november wordt op een zaterdag en zondag de Berenloop gelopen. Vind je een hele of een halve marathon nog te ver, dan kun je op zaterdagochtend meedoen aan Kleintje Berenloop. Je kunt kiezen uit 5 of 10 kilometer en er wordt gelopen over een mooi natuurparcours door de bossen en duinen van West.                                 

Het is altijd een feest om mee te doen en mee te maken: de jeugdloop op zondagochtend  met verschillende starts (en gezamenlijke warming-up) vanaf 09.45 uur. Er worden één, twee of drie rondes door West-Terschelling gelopen. Voor alle deelnemers is er na afloop een fraaie medaille.         Een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland. De hele afstand van de Berenloop is voor hardlopers een echte uitdaging. De route voert over het hele eiland, van West naar de Boschplaat en weer terug, door de polder, de duinen, het bos en over het strand. 

Fjoertoer

De Fjoertoer Terschelling is een bijzondere wandeltocht over Terschelling begin april over  drie verschillende afstanden: 15, 20 en 25 km. De start is voor alle afstanden in Midsland; de finish bij de Brandaris op West. Tijdens het wandelen valt de nacht in en wordt het donker. Gelukkig zijn er onderweg allerlei bijzondere vuur-, licht- en geluidseffecten die de wandelaars de weg wijzen door de nachtelijke duisternis.