Thuis voelen op Terschelling
in een authentiek boerenhuisje

De historie van het Huisje met de Handschoenen

 Huisje Elsloo  1887

Huisje Elsloo is gebouwd in 1887. Waarschijnlijk een goed jutter jaar, want er is scheepshout bij de bouw gebruikt. De vette jaren op Terschelling waren die met een stormachtige winter waarin veel schepen hun lading verloren voor de kust van Terschelling.

Het voorhuis werd als eerste gebouwd, later is het flink verlengd en kreeg het de afmetingen zoals het nu nog heeft.

In 2004 is het Huisje Elsloo in handen gekomen van de huidige eigenaar. De vorige eigenaar, nu buurman, had als bijverdiensten een handeltje in grafzerken en het opknappen van grafzerken. Dat opknappen deed hij in de tuin van Huisje Elsloo. Wanneer niemand de oude grafzerken wilde hebben, gebruikte de buurman ze (omgekeerd) voor de fundering van zijn garage. Er lag  ook een grafzerk bij de brievenbus. De grafzerken zijn ook als fundering gebruikt voor de nieuwe garage.


Renovatie

Na de aankoop in 2004 is het Huisje Elsloo gerenoveerd. Geen verbouwing, maar opgevrolijkt met lichtere kleuren, gevels gereinigd en waar nodig hersteld, nieuwe kozijnen geplaatst, nieuw sanitair aangebracht en waar nodig de tegelwanden hersteld.

In de afgelopen jaren zijn de terrassen vernieuwd en verbreed. Het dak is vernieuwd en geïsoleerd. En onderhoud blijft nodig.

En zo ziet huisje Elsloo er anno nu uit. Het  Huisje met de Handschoenen

 


               Bouw Elslooërhof   

In 2013 werd een riant vakantiehuis neergezet in de authentieke Terschellinger bouwstijl.               Binnen is aandacht besteed aan modern comfort, maar net zoals in Huisje Elsloo, hangt in huisje Elslooërhof ook een sfeer waarin je je meteen thuisvoelt.

Eerst stond er een uitgebouwde garage die de vorige eigenaar de chique naam 'chalet'  had gegeven. Met goed fatsoen kun je dat de vakantiegangers nu niet meer aanbieden. De bouwval ging in 2012 plat.

Het dak is gemaakt met rondhout (sparren) en de aanblik verveelt nooit. Het erf is aangekleed met wat je op het strand vindt, uit de visserij en gevonden in de omgeving.

Huisje Elslooërhof is verhuurd sinds Oerol 2013 en zo ziet het er anno nu uit.