Thuis voelen op Terschelling
in een authentiek boerenhuisje

Huisje Elsloo

Huisje met de Handschoenen

Huisje Elsloo wordt meestal het Huisje met de Handschoenen genoemd. 

De handschoenen komen uit de visserij en geven aan hoe Terschelling nog steeds is verbonden met de zee. Het huisje met de handschoenen is een authentieke boerenwoning.  

Na een grootscheepse renovatie waar alle kenmerkende details zijn behouden en ook aan modern comfort is gedacht, is dit huisje opgebloeid tot een vakantiehuisje waar iedereen zich thuis voelt. Knus, gezellig én met eigen grond.

 


Interieur

In Huisje Elsloo bevinden zich oud-Hollandse blauwtjes.  In de woonkamer met de deur naar het terras,  een ouderwetse potkachel onder een schouw met de blauwtjes als achtergrond.  De kamer is ruim en licht  en wanneer je op de bank ploft voel je je meteen thuis.

Ook de eetkeuken is ruim en van alle gemakken voorzien: vaatwasser, koelkast en vriezer, oven. Aan de ronde tafel kun je makkelijk met vijf personen zitten.  Huisje Elsloo trek je aan als warme jas.                             Honden zijn welkom, maar wel in overleg.     

Informatie, prijzen  en beschikbaarheid                                    elsloo@op-terschelling.nl

       


Hoornse Bos

Huisje Elsloo ligt aan het Hoornse Bos. Twee honderd meter van de Badweg Hoorn, die je na 2,1 km op het strand brengt. Omdat de mens het duingebied door de eeuwen heen ernstig had beschadigd, raakte het duingebied aan het eind van de negentiende eeuw in verstuiving. Hele duinen verstoven tot aan het grondwater, landerijen en  dorpen verdwenen onder het zand. Helmbeplanting en bosbouw riepen halt aan de verstuiving. 

Aan het begin van twintigste eeuw werden de bossen aangeplant en zo kreeg Terschelling een nieuw leefmilieu voor plant en dier erbij.

Terschelling is groot in zijn natuur. Wanneer je er oog voor hebt, kun je acht verschillende biotopen onderscheiden, elk met zijn eigen plantengroei en aanwezigheid van vogels en dieren.