Thuis voelen op Terschelling
in een authentiek boerenhuisje
 

Welkom op de website van het Huisje met de Handschoenen

 Het Huisje met de Handschoenen 

De handschoenen komen uit de visserij en geven aan hoe Terschelling nog steeds is verbonden met de zee. Het huisje met de handschoenen is een authentieke boerenwoning. Na een grootscheepse verbouwing waarbij alle kenmerkende details zijn behouden en ook aan modern comfort is gedacht, is dit huisje opgebloeid tot een vierpersoons vakantiehuisje waar iedereen zich thuis voelt. Knus, gezellig én met eigen grond.

               Huisje Elsloo

 Huisje Elsloo is een karakteristiek 4 persoons vakantiehuis  op Terschelling.

Indeling (alles gelijkvloers)

Woonkamer en aparte woonkeuken.

  • 2 slaapkamers, waarvan
  •  1 met een tweepersoonsbed
  •  1 met een stapelbed        
  •  Badkamer met douche, wastafel en toilet   


 

Historie

Het oudste kerkje van het eiland staat in Hoorn. Het romaanse deel stamt uit 1230 en het nieuwere deel is in 1406 aangebouwd. Wat meteen opvalt  is dat dit kerkje een hagioscoop heeft. Wat is een hagioscoop? Een raampje dat lager zit dan de andere ramen. Oorspronkelijk is het bedoeld om kerkbezoekers van buitenaf zicht te geven op de handelingen tijdens de mis. Het waren mensen die niet in de kerk mochten of wensten te komen.                                                                                                          Huisje  Elslooërhof

Elslooërhof is een modern, maar in Terschellingstijl gebouwd, 4 persoons vakantiehuis  op Terschelling. Geen huisdieren.                                  

Indeling

      Beneden                            

  • Woonkamer met open keuken
  • Badkamer met douche, wastafel en toilet. 
  • Slaapkamer met een tweepersoonsbed.                                                                                              Boven                    
  • Slaapkamer met                                       2 eenpersoonsbedden,   linnenkast en een vide.  

Omgeving

Het Huisjes met de Handschoenen ligt aan het Hoornse bos, een heerlijk wandelgebied. Voor peuters en kleuters is er het Kabouterpad. Met de fiets ben je na 2 kilometer bij het strand. Hoorn is ook het dorp van de legendarische Hessel. Een bezoek aan de oudste kerk van Terschelling loont. Fietsen op Terschelling is een must. Om even een tochtje over de Boschplaat te maken en aan te wippen bij het Heartbreak Hotel is een feest.

Elke eilander heeft een paard 

Omdat er zoveel paarden zijn op het eiland, kun je vijf verschillende tochten maken met een huifkar, getrokken door drie paarden. Je kunt ook zelf paardrijden. Er zijn ruiterweekends en pony-kampen voor kinderen. Leuk is een vier uur lange huifkartocht maken naar het Drenkelingenhuisje, ook wel 'Húske op de hoek' genoemd: Vroeger een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen.